Caută
Close this search box.

Atac îngrozitor în Japonia: Un grup de elevi au fost atacați în timp ce așteptau autobuzul școlar

Un grup de elevi care așteptau un autobuz au fost atacați de un bărbat cu un cuțit, într-un oraș japonez chiar la sud de Tokyo, informează BBC.

Cel puțin 18 persoane au fost rănite pe o stradă rezidențială din Kawasaki. Două dintre ele au murit, o fată din școala primară și un bărbat în vârstă de 39 de ani. Suspectul, un bărbat în vârsta de 50 de ani s-ar fi înjunghiat în gât și a fost ulterior reținut. Acum a fost raportat decesul acestuia ca urmare a leziunilor suferite. Motivul atacului este necunoscut.

16 dintre cei răniți se presupune că ar fi eleve, potrivit site-ului de știri Kyodo. Poliția care răspunde incidentului violent a recuperat două cuțite de la fața locului, a declarat NHK. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri Kawasaki a declarat agenției de știri AFP că un apel de urgență a fost primit la ora locală, ora 07:44 marți (22:44 GMT luni), declarând că un număr de elevi au fost înjunghiați. Un șofer de autobuz școlar a declarat pentru NHK că a văzut că suspectul se apropie de un grup de elevi așteptau să se urce în autobuzul școlii private Caritas, dintr-o zonă rezidențială din Kawasaki. Suspectul a început să înjunghieze copiii, apoi s-a urcat în autobuz și a înjunghiat și copiii înăuntru, a raportat Rupert Wingfield-Hayes conform rapoartelor din Tokyo. Un martor a spus pentru NHK: „Am văzut un bărbat care se afla lângă o stație de autobuz care sângera”. „De asemenea, am văzut școala elementară care se află pe teren … Este un cartier liniștit, este înfricoșător să vezi cum se întâmplă așa ceva”, a adăugat el. Omul decedat a suferit patru răni la nivelul gatului, potrivit rapoartelor locale.

Difuzarea emisiunilor pe posturile de știri locale a arătat serviciile de urgență care sosesc la fața locului și înființarea corturilor medicale pentru a trata răniții. Președintele american Donald Trump, care se află în Japonia în vizită de stat, a oferit victimelor „rugăciuni și simpatie”.

Japonia are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalității violente din lume, dar în ultimii ani a suferit o serie de atacuri care implică cuțite. În 2016, 19 persoane din centrul de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități mintale au fost înjunghiate de un fost lucrător. El a spus că dorește ca persoanele cu dizabilități să „dispară”. Opt studenți au fost uciși într-un atac din 2001, după ce un bărbat a intrat într-o școală primară din Osaka și a înjunghiat mai mulți elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri