Caută
Close this search box.

Avocat al lui Dragnea: Se poate amâna, dar părerea mea e că azi va fi dată sentinţa la ÎCCJ

Dragnea

Avocatul Adrian Toni Neacşu, care o reprezintă pe Olguţa Şefu în procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, a declarat, luni, la ÎCCJ, că există posibilitatea ca judecătorii să amâne sentinţa, dar părerea lui este că o decizie definitivă va fi dată luni.

„Teoretic, pur procedural, sigur ca da, există posibilitatea asta (ca sentinţa să fie amânată de judecători -n.r.). Codul de Procedură Penală vorbeşte doar de posibilitatea de amânare, nu vorbeşte absolut nimic derspre alte incidente, cum ar fi posibilitatea pensionării unui judecător din complet.

Teoretic, este deci posibil să fie amânat, practic, eu cred că nu o să se amâne sau nu o să se amâne după 1 (1 iunie-n.r.)”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, care o reprezintă în acest dosar pe Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Întrebat dacă există posibilitatea să se rejudece acest proces, Toni Neacşu a reiterat ideea potrivit căreia principala sa solicitare, ca apărător, a fost trimiterea spre rejudecare la prima instanţă, potrivit Mediafax. „Pur teoretic, este o soluţie câtse poate de procedurală şi posibilă. O parte din fapte, pentru unii din inculpaţi, e posibil să se prescrie, motiv pentru care s-a şi invocat această prescripţie, însă nu toate. Acum depinde şi de cât va dura această posibilă rejudecare, să spunem”.

Chestionat cât de mult contează rezultatele alegerilor în luare unor decizii în instanţă, avocatul a precizat : „Dacă românii nu ştiu, nici eu nu ştiu sau, mă rog, ştiu că ar trebui să nu conteze. Acum, trăim cu toţii în România şi urmează să vedem. Sincer, eu aştept ca soluţia să fie dată exclusiv pe baza a ceea ce este în dosar, pe baza apărărilor noastre, respectiv pe baza acuzaţiilor procurorilor. Părerea mea e că astăzi va fi dată decizia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri