Caută
Close this search box.

Baronii PSD îi transmit un mesaj lui Dragnea: Candidatul la prezidenţiale se alege la Congres

şpagă

Unii baroni ai PSD din teritoriu nu sunt convinşi că Liviu Dragnea îşi va anunţa duminică seara candidatura la prezidenţiale, pentru că aceasta trebuie stabilită la Congres.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an, Liviu Dragnea a răspuns „după alegeri, chiar duminică seară o să anunţăm” şi că „PSD se va pronunţa duminică seara, după alegeri”.

Contactaţi de Digi24.ro, mai mulţi lideri ai PSD au precizat că doar în forurile statutare ale partidului poate să fie ales candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat pentru Digi24.ro că interpretarea declaraţiei lui Liviu Dragnea a fost „excesivă” şi că „domnul Dragnea a anunţat o intenţie pe care o va manifesta în raport cu organismele de decizie ale PSD.

Nici un membru PSD nu are vreo interdicţie de a candida şi poate să-şi facă cunoscută această intenţie oricând doreşte. Cred că acesta e şi cazul declaraţiei domnului Dragnea, urmând ca după ce se va anunţa sau îşi va anunţa intenţia de candidatură sau va anunţa numele celui care intenţionează să candideze va trebui să introducă în dezbaterea forurilor decizionale ale PSD aceste candidaturi anunţate şi intenţiile acestea de a candida”.

„Nu cunosc în momentul acesta intenţia exactă, dar în ceea ce priveşte mecanismul statutar de desemnare, pot să vă spun că numai în felul acesta se poate ca cineva să aibă acces la candidatura la funcţia prezidenţială din partea PSD”, a mai adăugat Buzatu, care crede că „trebuie făcut orice este legal pentru a câştiga aceste alegeri prezidenţiale”.

Liderul PSD Bistriţa, Radu Moldovan, spune, de asemenea, că nu ştie de nici o consultare între Liviu Dragnea şi liderii de partid pe subiectul candidatului la prezidenţiale.

Întrebat dacă va exista cu siguranţă un congres, Moldovan a declarat pentru Digi24.ro „Eu bănuiesc că da, de fiecare dată statutul PSD a fost respectat. Nu ştiu ce va anunţa domnul Dragnea, am văzut şi eu ştirile, aştept cu mare interes ziua de duminică seară”.

Marian Oprișan, unul dintre cei mai influenți lideri ai PSD, a refuzat să își spună opinia.

Sunt și lideri județeni care se tem să își spună opinia pe acest subiect. Președintele de la Timiș, Călin Dobra, a spus că el se ocupă de campania pentru alegerile de duminică și nu are nimic de spus despre candidatura șefului său de partid.

Deşi a anunţat că „PSD se va pronunţa duminică seara, după alegeri”, Liviu Dragnea a afirmat ulterior că spusele sale au fost interpretate greşit şi că duminică va anunţa doar „punctul nostru de vedere privind candidatura la prezidenţiale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri