Caută
Close this search box.

Bătălia dintre Washington și Huawei: Adăugarea pe lista neagră va dăuna miliardelor de consumatori

huawei

Mișcarea SUA de a pune Huawei pe lista neagră a comerțului „stabilește un precedent periculos”, care va dăuna miliardelor de consumatori, a declarat oficialul juridic al gigantului tehnologic chinez, informează BBC.

Vorbind la o conferință de presă, Song Liuping a declarat că interzicerea comerțului ar „dăuna direct” companiilor americane și va afecta locurile de muncă.

Washingtonul a adăugat recent Huawei pe o listă de companii cu care firmele din SUA nu pot să tranzacționeze decât dacă au o licență. Interdicția comercială face parte dintr-o bătălie mai largă dintre SUA și Huawei. Washingtonul a acționat pentru a bloca compania chineză, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, cu privire la preocupările legate de securitatea națională. Huawei a negat în mod repetat acuzațiile că utilizarea produselor sale prezintă riscuri de securitate și afirmă că este independentă de guvernul chinez. „Politicienii din SUA folosesc puterea unei întregi națiuni de a veni peste o companie privată”, a spus Song. El a declarat că decizia de a pune Huawei, care este de asemenea cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, pe așa-numita „listă de entități”, ar avea implicații de anvergură. „Această decizie amenință să dăuneze clienților noștri în peste 170 de țări, inclusiv peste trei miliarde de consumatori care utilizează produse și serviciile Huawei în întreaga lume”. „Prin împiedicarea companiilor americane de a face afaceri cu Huawei, guvernul va dauna direct peste 1.200 de companii americane, ceea ce va afecta zeci de mii de locuri de muncă americane”.

Vorbind reporterilor la Shenzhen, Song a subliniat, de asemenea, pașii pe care Huawei i-a luat în legătură cu un proces pe care l-au depus împotriva guvernului american în martie. Cazul se referă la restricții care împiedică agențiilor federale americane să utilizeze produsele Huawei. Compania a declarat că a depus o moțiune pentru o „judecată sumară”, cerând instanțelor americane să accelereze procesul de „stopare a acțiunilor ilegale împotriva companiei”. „Guvernul american nu a furnizat nici o dovadă care să arate că Huawei este o amenințare la adresa securității. Nu există nici un pistol, nici un fum, doar speculații”, a spus Song. O audiere privind moțiunea a fost stabilită pentru 19 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri