Caută
Close this search box.

Boeing completează actualizarea software-ului 737 Max. Aeronava va primi undă verde pentru zbor?

Boeing a finalizat dezvoltarea unei actualizări de software pentru avionul său 737 Max, care a fost plasat la sol după două accidente mortale în termen de cinci luni, potrivit BBC.

Compania americană a anunțat că a zburat cu 737 Max cu software-ul actualizat pe 207 de zboruri. Aceasta a adăugat că va furniza date Administrației Federale de Aviație (FAA) cu privire la modul în care piloții interacționează cu controalele și afișează în diferite scenarii. FAA așteaptă ca Boeing să trimită săptămâna viitoare upgrade-ul pentru certificare.

Un zbor al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit în martie, omorând toate cele 157 de persoane aflate la bord. Acesta a urmat dezastrului Lion Air din Indonezia în octombrie, în care au murit 189 de persoane. Ambele accidente au fost legate de sistemul de augmentare a caracteristicilor de manevrare a caracteristicilor Boeing 737 Max – o caracteristică nouă a aeronavei care a fost concepută pentru a îmbunătăți manevrarea avionului și a opri ridicarea acestuia într-un unghi prea înalt.

Boeing a spus că odată ce informațiile despre modul în care piloții lucrează cu sistemul actualizat sunt transmise către FAA, acesta va colabora cu autoritatea de reglementare pentru a programa un zbor de testare de certificare și va prezenta documentația de certificare finală. De asemenea, a declarat că a finalizat testele simulatoare asociate sistemului actualizat și că a dezvoltat materiale de instruire și educație, care sunt în prezent revizuite de FAA, autoritățile de reglementare globale și clienții săi de companii aeriene.

FAA a declarat la începutul acestei săptămâni că va organiza o reuniune pe 23 mai cu autoritățile de reglementare din domeniul aviației din întreaga lume pentru a oferi o actualizare a revizuirilor software-ului fix al companiei Boeing și a noii instruiri a piloților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri