Caută
Close this search box.

Bugetele companiilor municipale se află pe ordinea de zi a CGMB

gabriela Firea

Consilierii municipali se vor întruni azi, într-o oră, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 90 de proiecte de hotărâre, printre care se numără şi aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru 18 companii municipale, totalizând 1.086.892.000 lei.

Dintre cele 18 companii, cele mai importante bugete urmează să le aibă: Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (343,6 milioane lei), Compania Municipală Consolidări (214,7 milioane lei) şi Compania Managementul Traficului (100,9 milioane lei). Anul trecut, cele 18 companii au avut bugete în valoare totală de 316.547.000 lei.

* Un alt punct de pe ordinea de zi vizează acordarea de vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile. Bugetul multianual al proiectului „SMILE – Mobile” ar urma să aibă o valoare de 2.287.720 de lei.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de RON elevilor cu vârste între 7 şi 16 ani, cu domiciliul în Municipiul Bucureşti sau viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, se arată în proiectul de hotărâre.

* Consilierii municipali vor mai dezbate în şedinţa de joi studiul de oportunitate privind înfiinţarea unui serviciu municipal dotat cu microbuze/autobuze şcolare care să faciliteze transportul elevilor din ciclul primar şi secundar pentru şcoala nr. 195 (Hamburg). Transportul se va face prin validarea cardurilor de transport emise pentru elevi, aceştia putând fi însoţiţi de părinţi şi profesori, sub îndrumarea/supravegherea unui controlor din partea ADTPBI. Sunt propuse patru trasee, cu lungimi cuprinse între 7-8 kilometri şi cu o durată estimată de 26-30 de minute. Numărul potenţialilor utilizatori este estimat la 600. Costul total al transportului lunar este evaluat la 72.938 lei, fiind propusă utilizarea unui număr de 11 autobuze, fiecare dintre acestea urmând să efectueze mai multe curse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri