Caută
Close this search box.

Călin Popescu Tăriceanu cere legalizarea canabisului folosit în scopuri medicale

călin popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a adus în discuție legalizarea canabisului în scopuri medicale, într-o postare pe Facebook, în care consideră că subiectul nu mai poate fi evitat.

„Va trebui să demarăm, în perioada care urmează, discuții ample pe această temă, atât cu autorităților statului din domeniu, cât și cu lideri ai ONG-urilor, directori de școli și reprezentanți ai societății civile, pentru a identifica cele mai bune și mai rapide soluții”, susține Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție care pornește de la decesul în accident de mașină a creatorului de modă Răzvan Ciobanu.

„Legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical – o temă de mare actualitate la nivel mondial – interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat pot fi discutate, analizate cu specialiștii, pot fi transpuse în practică, dar reclamă modificări în serie ale unor legi și implicarea a multe ministere: Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Justiției, Ministerul Finanţelor etc”, mai arată liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu este al treilea lider al coaliției care se referă la acest subiect, după ministrul Sănătății Sorina Pintea și Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

La vremea respectivă, expertul în politici de sănătate, Vlad Mixich, arăta că Teodorovici „a dat speranțe deșarte amatorilor de distracții pe bază de THC legalizate prin intermediul unei prescripții medicale. Și a complicat la nivel de comunicare publică eforturile justificate ale acelor pacienți cu boli rare cărora totuși le-ar folosi un tratament pe bază de CBD”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri