Caută
Close this search box.

Caz șocant în Pakistan! Un medic ar fi infectat 90 de persoane cu virusul HIV cu o seringă contaminată

Cel puțin 90 de persoane, inclusiv 65 de copii, ar fi fost fost infectați cu virusul HIV în Pakistan de către un medic care utiliza o seringă contaminată, au declarat vineri oficialii, potrivit AFP.

„Am arestat un medic după ce am primit plângeri din partea autorităților sanitare”, a declarat Kamran Nawaz, șeful poliției locale care conducea cazul din orașul Larkana din sudul țării. „Se spune că medicul de asemenea are HIV”, a spus el.

Autoritățile au fost alertate pentru prima oară săptămâna trecută după ce 18 copii dintr-o suburbie aflată la periferia orașului au fost testați pozitiv pentru virusul care provoacă SIDA determinând oficialitățile din domeniul sănătății să efectueze proiecții mai largi. Au fost găsite mai multe infecții. „Mai mult de 90 de persoane au testat HIV pozitiv, iar numărul copiilor este de aproximativ 65”, a declarat pentru AFP dr. Abdul Rehaman, un oficial al sănătății din Larkana. Un al doilea oficial a confirmat focarul, deși a dat cifre ușor diferite.

Autoritățile au declarat că au localizat focarul la un singur medic, care pare să fi folosit o seringă contaminată pentru pacienți. Azra Pechuho, ministrul sănătății din provincia Sindh, a confirmat arestarea acestuia. „Sângele părinților copiilor infectați a fost de asemenea testat, dar rezultatele lor au fost negative”, a adăugat Pechuho. Funcționarii au lansat de atunci testări pe o scară mai amplă și cursuri de educație.

Pakistanul este considerat o țară cu prevalență scăzută pentru HIV, dar boala se extinde – în special în rândul consumatorilor de droguri intravenoase, a prostituatelor și al lucrătorilor migranți care se întorc din Golf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri