Caută
Close this search box.

Ce păcat! Simona Halep a ratat de puțin a treia urcare pe locul 1 mondial

simona halep

Marea finala din 2019 de la Mutua Madrid Open le-a adus față în față pe Simona Halep, supranumită Regina Zgurei, şi Kiki Bertens (Olanda), una dintre jucătoarele care se descurcă remarcabil pe această suprafaţă. Olandeza a disputat finala de la Madrid şi anul trecut.

Meciul dintre Simona Halep (nr.3 WTA) şi Kiki Bertens (7 WTA) s-a disputat pe celebra arenă centrală Manolo Santana din Madrid. Pentru Simona a fost un meci de A FI SAU NU FI, o victorie readucând-o, pentru a treia oară, pe locul 1 mondial WTA, pe care l-a ocupat întâia oarâ pe 9 octombrie 2017, l-a deținut – în două rânduri – timp de 64 de săptămâni, dar i l-a cedat japonezei Naomi Osaka la Australian Open 2019.

Până în finală, Halep a trecut de rusoaica Margarita Gasparian, cu 6-0, 6-4, de britanica Johanna Konta, cu 7-5, 6-1, de slovaca Viktoria Kuzmova, cu 6-0, 6-0, de australianca Ashleigh Barty, cu 7-5, 7-5, şi de elveţianca Belinda Bencic, cu 6-2, 6-7 (2), 6-0, pierzând un singur set, în semifinală.

Bertens a dispus în primul tur de Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-3, 6-2, în turul secund a trecut cu 6-4, 6-3 de letona Jelena Ostapenko, în optimi a învins-o cu 6-1, 6-2 pe letona Anastasija Sevastova, în sferturi a câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cehoaicei Petra Kvitova, iar în semifinale a întrecut-o pe americanca Sloane Stephens, cu 6-2, 7-5, fără a ceda vreun set, aşadar.

Simona a început în forță, 3-1 și 4-2, dar Bertens a revenit la 4-4 și a câștigat setul cu 6-4! Ea nu a cedat niciun set până în acel moment la Madrid Open!

În setul doi s-a ajuns la 2-2, dar Bertens a preluat din nou conducerea, 3-2! Apoi 4-2 și, slavă Domnului, 4-3. Tensiunea a căpătat proporții nebănuite în acele momente. Totul putea depinde de oricare dintre schimburile de mingi. Simona are mai multe posibilități de break, dar tot Kiki a câștigat game-ul, 5-3. Apoi Simona ăși face repede serviciu, se apropie la doar un game, 5-4, iar Bertens servește acum pentru meci.

Scor final: Simona Halep – Kiki Bertens 4-6, 4-6! Ce păcat !

Fptp Agerpres / EPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri