Caută
Close this search box.

Cristian Deliorga, viitor judecător CCR, are 10.000 de euro venit lunar

deliorga

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea de pensionare a judecătorului Crisitian Deliorga de la Curtea de Apel Constanța. Potrivit deciziei CSM, Deliorga se va pensiona începând cu data de 14 iunie 2019. Potrivit deciziei de pensionare, acesta va încasa o pensie netă lunară de 21.028 de lei.

Plenul Senatului l-a numit, pe data de 7 mai, pe Cristian Deliorga, pentru un mandat de 9 ani în funcția de judecător CCR. Magistratul a fost propunerea PSD pentru această funcţie. Deliorga o va înlocui la CCR pe Simona-Maya Teodoroiu, al cărei mandat expiră pe 15 iunie.

Începând de la data respectivă, pe lângă pensie, Deliorga va încasa salariul de membru al Curții Constituționale, adică în jur de 300.000 de lei pe an, adică 25.000 de lei pe lună.

În total, fostul procuror transformat în judecător va încasa 46.000 de lei pe lună net, aproape 10.000 de euro.

Cristian Deliorga a fost procuror şi vicepreşedinte al CSM între 2002 şi 2010. El a fost anchetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori în care a fost condamnat la 2 ani de detenţie fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiță.

Potrivit unor surse judiciare, lui Deliorga ”i-a trecut glonțul pe la ureche” şi ar fi izbucnit în plâns în biroul procurorului de caz, Lucian Papici. Până la urmă, Deliorga a scăpat de acuzații din lipsă de probe, dar s-a retras ca judecător la Constanța.

Deliorga este considerat în sistemul de Justiţie drept un apropiat al procuroarei Adina Florea de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, Deliorga este considerat un apropiat al cercurilor de putere locale din jurul lui Sorin Strutinski, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, tripleta care condus Constanţa vreme de 15 ani.

El a fost decorat de fostul președinte Ion Iliescu, în 2004, pentru servicii aduse justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri