Caută
Close this search box.

Cum a reușit Trump să evite plata impozitului pe venit? Formularele fiscale federale arată pierderi de 1,17 miliarde de dolari doar într-un deceniu

donald trump

Impozitele plătite de președintele Donald Trump arată că acesta a pierdut 1,17 miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu începând cu mijlocul anilor 1980, informează „The New York Times” citat de AFP.

Pierderile aparente ale lui Trump sunt mai mari decât aproape a oricărui alt contribuabil american individual, atât de mult încât el a reușit să evite plata impozitelor pe venit pentru opt din cei 10 ani. Formularele fiscale federale ale lui Trump din 1985 arată că a raportat pierderi de 46,1 milioane de dolari din principalele sale afaceri, care au constat în principal din cazinouri, hoteluri și spații comerciale în clădiri de apartamente. Pe parcursul următorilor 10 ani, a continuat să piardă bani, pierderi în valoare totală de 1,17 miliarde de dolari până în 1994, potrivit „Times”.

Raportul vine la o zi după ce secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a respins cererea deputaților democrați pentru declarațiile fiscale ale Trump, spunând că „nu are un scop legitim”, ridică întrebări constituționale și amenință viața privată a contribuabilului. „Vă informez acum că Departamentul nu poate îndeplini în mod legal cererea comisiei”, a declarat Mnuchin într-o scrisoare adresată președintelui Comitetului pentru căi și mijloace, Richard Neal. Refuzul lui Mnuchin, după o lună de deliberare, pare cu certitudine să provoace încă o ciocnire juridică între președinte și democrații din Congres, care acum controlează Camera Reprezentanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri