Caută
Close this search box.

CURS şi Avangarde, singurii operatori acreditaţi să facă exit-poll-uri la urne

prezenţa la vot

Casele de sondare CURS și Avangarde sunt singurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru a face exit-poll-uri la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, potrivit unei decizii oficiale.

Nici un partid de opoziție nu a comandat un exit poll. Datele exit-poll-urilor vor fi prezentate simultan, la mai multe posturi tv și site-uri de știri, duminică, la ora 21.00, imediat după încheierea votului.

În paralel însă, Biroul Electoral Central (BEC) va începe să prezinte date provizorii, pe măsură ce operatorii din secțiile de vot vor transmite către BEC datele din secții.

Practic, primele date provizorii vor fi transmise de BEC imediat după ora 21.00 și vor continua să fie prezentate în timp real pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a fost cumpărat în 2017 de jurnalistul Iosif Buble, fondatorul site-ului Stiripesurse.ro. Grupul de Studii Sociocomportamentale Avangarde este deținut de Marius Pieleanu.

Pieleanu a anunțat că prezența prognozată la alegerile europarlamentare de duminică va fi între 38 și 40%. La alegerile parlamentare din 2016, prezența a fost de 39,49%, iar la precedentele alegeri europarlamentare, din 2014, prezența a fost de 32,4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri