Caută
Close this search box.

Dan Barna se simte ”J.R.” la Antena 3. Anunță că vrea la președinție și vrea anti-Iohannis

Surprinzînd pe mulți cu prezența sa la un post considerat totalmente pro-PSD, liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți seara, la Antena 3, că Alianța 2020 va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din acest an și a apreciat că într-un tur II cu Klaus Iohannis și candidatul USR PLUS chiar ar fi sentimentul că ai de unde să alegi.

Barna a spus că alianța are mai multe variante de candidat la prezidențiale și că o decizie privind strategia pentru alegerile din toamnă va fi definitivată până la finalul lunii iunie.

Liderul USR a subliniat că alianța dintre USR și PLUS se numește 2020 pentru că proiectul este pentru ca în 2020 să ajungă la guvernare.

„Alianța se numește 2020, nu e un brand, e obiectivul propus. Vrem să guvernăm și vom avea candidați la toate etapele electorale”, a spus Barna.

Întrebat dacă el ar accepta să fie candidat de premier, Dan Barna a spus că atât el, cât șI Dacian Cioloș, cât și alte persoane din cele două partide pot oricând să preia o asemenea funcție.

În privința prezidențialelor, el a explicat că USR PLUS este o forță politică nouă, care a promis că va veni cu candidați proprii la toate alegerile. O parte din analiștii politici au prezența sa la Antena 3 pe seama faptului că  ar intenționa să candideze la președinție și să o facă, desigur, împotriva lui Klaus Iohannis, susținut fiind chiar de acest post.

„Nu e nicio frondă împotriva președintelui Iohannis. Sunt convins că o competiție deschisă nu poate decât să fie benefică. Mă gândesc cum ar arăta pentru România un tur II Iohannis – candidatul USR PLUS. Nu ar fi într-adevăr sentimentul că ai de unde să alegi?”, a afirmat Barna.

Dan Barna a precizat că alianța va alege candidatul care este „cel mai util” pentru proiectul de a guverna în 2020.

Întrebat dacă el ar candida, Barna a replicat: „În politică nimic nu trebuie exclus, asta e din Dallas, J.R., sunt convins că știți secvența, never say never”. (foto B1)

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri