Prim-ministrul Viorica Dăncilă a votat.

„Am votat pentru România și pentru români. Am votat pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European – o reprezentare a unor oameni care să nu meargă să dea socoteală, ci să susțină prin argumente poziția României. Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziționeze împotriva României în legislația europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească și prioritățile României. Eu cred în România, cred în români și cred că o reprezentare demnă este ceea ce vor toți românii”, a declarat Dăncilă.

„Am votat astăzi pentru că eu cred că o Românie puternică, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeană puternică. Și cred că acest lucru este foarte important pentru țara noastră. A fi un bun român nu înseamnă a fi un bun european. Am fost europarlamentar 9 ani de zile, știu care este mersul în Parlamentul European, știu că, din păcate, am avut de luptat român contra român, am votat pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a subliniat premierul.

Am votat astăzi doar pentru europarlamentare. După cum știți, am spus că voi vota la referendum și, cum sunt un om al echilibrului, am considerat că trebuie să iau în considerare toate argumentele și să votez la referendum. Am văzut ultimele intervenții publice ale domnului președinte Iohannis și acest lucru m-a făcut să mă răzgândesc. În momentul în care condiționezi alegeri, fie că e pentru referendum, fie că este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum, de un guvern mai bun, eu nu pot vota împotriva propriului meu guvern. Deci cred că a politizat acest lucru, că trebuia să lase referendumul fără a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidențiale„, a explicat Viorica Dăncilă.

41 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =