Fostul senator PSD de Prahova, Daniel Savu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor prin decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, au declarat surse guvernamentale. Până la ora publicării articolului, Daniel Savu n-a putut fi contactat pentru comentarii.

Absolvent al Facultății de Aeronave București și fost ofițer de informații, Savu nu are, potrivit CV-ului, vreo specializare în domeniul Comunicațiilor. În Parlament, a fost membru al Comisiei de control SRI. Deși până acum nu a arătat vreo preocupare față de domeniul IT, Savu a postat pe Facebook următorul mesaj:

”Industria românească de IT crește puternic în guvernarea PSD!

În 2019, dimensiunea industriei românești de IT&C va depăși 5.1 mld €, DUBLU față de 2013, iar exporturile de software și servicii IT sunt așteptate să atingă 4 mld €, cu 1 mld € în plus față de 2017.

Aceste performanțe remarcabile sunt completate de numărul de specialiști din acest domeniu, care va depăși pragul de 100.000 anul acesta.

Dezvoltăm industriile performante! Pentru că România merită mai mult!”

Daniel Savu este renumit drept un apropiat al fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță, fugit în Serbia. Savu a fost ofițer SRI în anii 90, recrutat de colonelul Corneliu Păltânea, șeful SRI Prahova, pe atunci, considerat unul dintre oamenii din servicii din spatele lui Sebastian Ghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =