Caută
Close this search box.

De ce a ales Juncker Sibiul pentru Summitul UE: Am vrut să pun punct acestei propagande istorice a germanilor

jean claude juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a explicat de ce a ales Sibiul pentru apropiatul Summit UE.

„Am ales Sibiu, Hermannstadt, doar pentru motive strict luxemburgheze. Am vrut să pun punct acestei propagande istorice a germanilor, care spunea că saxonii au fost cei care au populat Transilvania.

Este fals, a fost primul fake news din istorie. Luxemburghezii au fost primii. Când am fost în Transilvania, m-am întâlnit cu preşedintele român, Klaus Iohannis, prietenul meu care era atunci primarul Hermannstadtului, am putut vorbi în luxemburgheză.

A fost un loc în Europa unde am fost înţeles imediat în luxemburgheză, la Sibiu. Aşa că am ales Sibiul”, a declarat Jean Claude Juncker, citat de digi24.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană va avea loc pe 9 mai, la Sibiu. Evenimentul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La Summitul informal de la Sibiu vor participa șefi de stat sau de guvern din statele membre UE, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri