Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost în zonele afectate de codul roșu de furtună din județele Ialomița și Călărași, unde meteorologii anunțau grindină și vânt cu „aspect tornadic”.

Daea a spus că sunt culturi afectate de căderile de grindină și că în unele locuri va fi nevoie de reînsămânțare. Ministrul a fost întrebat dacă au fost trase rachete antigrindină.

„Nu, aici nu se poate trage, decât acolo unde există instalații și unde fenomenul intră în raza de acțiune a instalațiilor respective. Astăzi, din datele operative pe care le am la dispoziție, nu s-a tras nicăieri pentru că nu a fost nevoie, dar sistemele au fost în alertă, pregătite pentru a interveni”, a spus Petre Daea.

„Zona în care sunt nu este acoperită cu rachete. Este o altă abordare pe care o rezolvăm în 2020 cu aviația, pentru că este o zonă care are anumite restricții și aici trebuie abordată altfel tehnica de intervenție în situațiile în care fenomenele naturale se declanșează cu puterea naturii și capacitatea noastră de intervenție la nivelul cunoașterii, astăzi, și a tehnicii pe care o avem la nivelul țării – și nu numai la nivelul țării”, a mai spus ministrul.

2 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =