Poliția din Sri Lanka a declarat că doi experți în bombe se numără printre atacatorii sinucigași care au țintit biserici și hoteluri de Paștele catolic și toți cei implicați direct în bombardamente sunt fie morți, fie sunt arestați, relatează Fox News.

În calitate de șef al poliției, C.D. Wickramaratne a afirmat, de asemenea, într-o declarație de luni că explozivii pe care grupul le-au stivuit pentru a fi utilizați în mai multe atacuri au fost confiscați.

Atentatele din 21 aprilie de la trei biserici și trei hoteluri au ucis 257 de persoane și alte sute au suferit răni și leziuni grave. Șapte atacatori sinucigași au murit la țintele lor, în timp ce altul și-a explodat dispozitivul mai târziu la o pensiune, după ce dispozitivul său a eșuat la un hotel important pentru turiști. Un al nouălea atacator s-a sinucis pentru a evita capturarea de către poliție la ea acasă.

Autoritățile au arestat zeci de persoane după bombardamente și a declarat în repetate rânduri că a fost posibil un alt atac din partea grupului extremist legat de Statul Islamic.

35 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =