Regimul de la Ankara, condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, a reluat în ultima vreme măsurile luate împotriva persoanelor care ar fi participat la lovitura de stat de acum trei ani.

Procuratura turcă a emis pe 21 mai ordine de arestare pe numele a 140 de persoane, între care 41 de militari activi, suspectate de apartenenţă la reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat lovitura eşuată de stat din vara anului 2016.

Printre suspecţi se află numeroşi militari, de diferite grade, care nu mai sunt în serviciu. Totodată, au fost emise mandate de arestare pentru 11 civili acuzați că ar fi acţionat ca superiori ierarhici ai militarilor din interiorul reţelei predicatorului.

Cu doar o zi înainte, autoritățile turce au ordonat arestarea altor 249 de persoane, foști sau actuali membri ai corpului Ministerului de Externe, sub acuzația că au întreținut și ascuns legăturile cu sistemul creat de Fethullah Gulen, numit de către regimul de la Ankara un ”stat paralel”. Nu mai puțin de 14 persoane încă lucrau în minister la ora arestării, restul fiind îndepărtați înainte din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =