Caută
Close this search box.

Dragnea i-a dat asigurări ambasadorului Palestinei că ambasada României nu se va muta la Ierusalim

Liviu Dragnea l-a chemat luni dimineață la cabinetul său de la Camera Deputaților pe ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, pentru o întâlnire pe care, potrivit unor surse diplomative, a refuzat-o încontinuu de când a anunțat că decizia Guvernului PSD este de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Contrar declarațiilor sale oficiale, precum și celor ale premierului Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea i-a dat asigurări ambasadorului Palestinei că ambasada României nu va fi mutată și că nu dorește să strice relațiile istorice dintre România și lumea arabă.

Surse diplomatice au explicat, pentru Digi24.ro, că Liviu Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Ambasada Palestinei a remis un comunicat pentru Digi24.ro, în care se arată că ambasada României de la Tel Aviv nu va mai fi mutată.

„Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea, potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim

Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernământ.

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului.

Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Dragnea, nici un cuvânt pe acest subiect

După întâlnire, cancelaria președintelui Camerei Deputaților a emis un comunicat în care nu menționează deloc subiectul mutării ambasadei.

”Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a primit, luni, 13 mai, pe domnul Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian în România.

Cei doi oficiali au evocat legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări şi au evidenţiat nivelul bun al cooperării dintre România şi Statul Palestina. În context, preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat dinamica deosebită a contactelor bilaterale, arătând că aprofundarea relaţiei cu Palestina reprezintă o prioritate pentru România.

În cadrul convorbirilor, a fost pus accentul pe diversificarea cooperării sectoriale consistente în domenii precum afaceri interne, sănătate, educaţie şi agricultură. De asemenea, demnitarul român a confirmat sprijinul României în avansarea cooperării dintre UE şi Palestina, pe durata exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri