Caută
Close this search box.

Elev rănit la școlă, după ce s-a răsturnat din scaunul cu rotile pe rampa improvizată a instituției

Deşi familia unui băiat de 18 ani din Sibiu, dependent de scaunul cu rotile, a insistat ani de zile să îi fie construită o rampă solidă la şcoală, acest lucru nu s-a întâmplat.

Elevul şi mama lui, care îl aduce zi de zi la liceu, sunt nevoiţi să folosească o improvizaţie care s-a răsturnat cu tot cu oameni.
Revoltată de cele întâmplate, femeia se plânge că, deşi are legea de partea ei, autorităţile nu o ajuta. Au montat, ce-i drept, un dispozitiv electric, dar care nu îi este util.

Alexandru are 18 ani şi jumătate şi este elev în clasa a XII la un liceu din Sibiu. Suferă de tetrapareză spastică şi în fiecare dimineaţă mama lui îl duce la şcoală, într-un scaun cu rotile. Ca să ajungă în clasă, urcă pe o rampă de lemn, improvizată. Miercuri, cei doi au fost victimele unui accident.

Amândoi s-au rănit, iar femeia spune că l-a ţinut cu greu pe băiat ca să nu cadă cu capul de ciment.

”El termină în acest an, mai avem o săptămână de şcoală şi ghinionul a făcut să se întâmple acum chestia asta. Ideea e că vor veni şi alţi copii şi trebuie să le dăm o şansă şi celor în scaune cu rotile. Am luptat cu instituțiile statului, cu primăria, cu inspecţia socială, hârtii peste hârtii.”, a declarat mama băiatului pentru protv.

Legea obligă toate instituţiile publice să asigure rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Trotuarele înguste nu permit însă, peste tot, construirea unor asemenea pante.

În România, conform statisticilor oficiale, trăiesc peste 800.000 de persoane cu dizabilităţi, iar un sfert dintre ei sunt dependenţi de căruciorul rulant.

Încă din 2006, avem o lege care ar trebui să le facă viaţa mai uşoară, dar nici acum mu a fost pusă integral în aplicare.

Un răspuns

  1. si eu am avut copil in scaun cu rotile. dar de la a te rasturna pe rampa si a te enerva din cauza asta la a proclama „accident” e cale lunga….. sa fim seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri