Din păcate, nici anul acesta nu a fost cu noroc pentru reprezentanţii României la Eurovision.

Ester Peony, care a intrat în concursul de joi seara cu numărul 6, nu s-a calificat în finala de la Tel Aviv. În reprezentaţia se miercuri seara, juriul a situat piesa României – „On a Sunday” – abia pe locul 11.

În semifinala de joi seara au intrat în concurs artiști din Armenia, Irlanda, Moldova, Elveția, Letonia, România, Danemarca, Suedia, Austria, Croația, Malta, Lituania, Rusia, Albania, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord, Azerbaidjan.

Doar 10 dintre ei s-au calificat în finala de sâmbătă, 18 mai. Printre ei nu se numără, din păcate, și România sau Moldova.

Iată cele 10 țări care s-au calificat joi noaptea în finala de sâmbătă: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveția și Malta.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel. La semifinala de joi seară au votat Germania, Italia și Marea Britanie, în timp ce la prima semifinală au votat Spania, Franța și Israel.

La finala Eurovision de sâmbătă, 18 mai, transmisă live de TVR, vor face spectacol și invitații speciali Madonna, Dana International și Netta Barzilai.

210 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here