Caută
Close this search box.

Evaluare naţională 2019. Azi, examene la limba română şi limba maternă

evaluare naţională 2019

Evaluare naţională 2019. Elevii clasei a II-a susţin, începând de azi, probele scrise la limba română şi limba maternă din cadrul evaluării naţionale, testele fiind de 30 de minute. Probele la limba română (citire) şi la matematică vor fi susţinute miercuri, respectiv joi.

Peste 550.000 de elevi vor fi supuşi evaluării naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care începe marţi, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a şi a VI-a, anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naţionale la finalul clasei a II-a, marţi vor începe probele scrise la limba română şi limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute pe 8 mai.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română, scris şi citit, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura pe 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, are următorul calendar: limba română – 14 mai, matematică -15 mai şi limba maternă – 16 mai, arată edu.ro.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai -limbă şi comunicare şi 23 mai – matematică şi ştiinţele naturii.

Cumulat, se estimează participarea la aceste probe a peste 550.000 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri