Caută
Close this search box.

Explozie la un sanctuar musulman din Pakistan. Cel puțin cinci persoane au fost ucise

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma unei explozii în exteriorul unui sanctuar musulman Sufi important din orașul pakistanez Lahore, au declarat oficialii, potrivit BBC.

Foarte multe persoane au fost rănite potrivit postului local de știri Geo News, care spune că un vehicul de poliție a fost lovit. Explozia a avut loc în apropierea sanctuarului Data Darbar Sufi, unul dintre cele mai vechi sanctuare musulmane din Asia de Sud. Evenimentul vine în contextul în care țara marchează luna sfântă islamică a Ramadanului. O operațiune de securitate este în curs de desfășurare cu o prezență puternică a poliției la locul exploziei. Nici un grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Sanctuarul este situat în interiorul orașului vechi Lahore, al doilea cel mai mare oraș din Pakistan. Acesta este vizitat de sute de mii de oameni în fiecare an, atât de sunniți, cât și de șiiți.

Sufismul este o formă de misticism islamic care există în întreaga lume islamică și include atât sunniții, cât și șiiții. Adepții săi din Pakistan au fost atacați de militanți și în trecut. În 2010, zeci de oameni au murit în două explozii de suicid la sanctuarul Data Darbar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri