Caută
Close this search box.

Facebook înăsprește regulamentul live-streaming pentru a reprima violența

facebook

Facebook a anunțat miercuri că va înăspri regulamentul transmisiunilor live pentru a împiedica distribuirea rapidă a videoclipurilor grafice, așa cum a avut loc în cazul masacrului de la Christchurch, informează AFP.

Persoanele care vor încălca anumite reguli, inclusiv cele împotriva „organizațiilor și persoanelor periculoase”, vor fi împiedicate să utilizeze funcția de streaming Facebook Live, a declarat vicepreședintele integrității Guy Rosen. „În urma atacurilor teroriste îngrozitoare din Noua Zeelandă, am analizat că putem face mai mult pentru a limita serviciile noastre de a fi folosite pentru a provoca vătămări sau pentru răspândirea urii”, a spus Rosen într-o declarație.

Politica „one-strike” de la Facebook Live va fi aplicată la o gamă mai largă de infracțiuni printre cei care încalcă politicile serioase suspendate de la utilizarea funcției după o singură infracțiune. Astfel de infracțiuni ar include împărtășirea unei legături cu o declarație a unui grup terorist fără context, potrivit lui Rosen. „Planificăm extinderea acestor restricții în alte zone în următoarele săptămâni, începând cu împiedicarea acelorași oameni să creeze anunțuri pe Facebook”, a spus Rosen. El a adăugat că este necesară o inovație tehnică pentru a obține un fel de „manipulare dușmănoasă a mass-mediei”, observată după masacrele din moscheile din Noua Zeelandă cum ar fi utilizatorii care modifică videoclipurile pentru a aluneca în filtrele anterioare. „Una dintre provocările cu care ne-am confruntat în zilele de după atac a fost o proliferare a multor variante diferite ale videoclipului atacului”, a spus Rosen. „Oamenii – nu întotdeauna în mod intenționat – distribuie versiuni editate partajate ale videoclipului, ceea ce a făcut dificilă detectarea sistemelor noastre”.

Facebook a anunțat că investește 7,5 milioane de dolari în parteneriate de cercetare cu trei universități din SUA pentru a îmbunătăți tehnologia de analiză a imaginilor și a imaginilor video. „Această lucrare va fi critică pentru eforturile noastre extinse împotriva mass-mediei manipulate, inclusiv pentru adulți”, a spus Rosen, cu o referință la videoclipurile modificate prin intermediul inteligenței artificiale. „Sperăm că ne va ajuta, de asemenea, să luptăm mai eficient împotriva actorilor răi organizați, care încearcă să-și depășească sistemele așa cum am văzut în urma atacului de la Christchurch”.

Vestea a venit în timp ce prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, urma să se alăture celorlalți lideri mondiali în lansarea unui apel „Christchurch” pentru a stopa extremismul online, în cadrul unei întâlniri internaționale de la Paris de miercuri. Măsura a fost determinată de masacrul din martie, efectuat la două moschei din Christchurch, de către un autoproclamat extremist alb, care a difuzat înregistrări live pe Facebook de pe un aparat de fotografiat montat pe cap, în timp ce a împușcat 51 de persoane. De asemenea, au fost prezenți directori executivi de la Amazon, Google, Microsoft și Twitter, deși Mark Zuckerberg de la Facebook urma să fie reprezentat de un alt executiv de la gigantul social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri