Cel mai puternic mesaj pro-referendum a fost transmis de Denisa Sava (20 de ani), tânăra atacată violent și tâlhărită în scara unui bloc din Alba Iulia, în timp ce aștepta liftul, în toamna anului trecut.

Agresorul ei, Nicolae Drăgoi (33 de ani), fusese eliberat anticipat din închisoare, prin recursul compensatoriu promovat de ministrul Justiției de la acea vreme, Tudorel Toader.

În mesajul scris pe contul ei de Facebook, Denisa Sava îi îndeamnă pe români să meargă la referendum, pe 26 mai, și să voteze împotriva „modificării cu dedicație” a legilor din România, în special a Codurilor penale, schimbate „doar pentru a-i scăpa pe o serie de infractori”.

Mesajul Denisei Sava

„Prin modificarea Codurilor penale vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea. Uitându-mă la mitingurile PSD și văzând ce fel de oameni participă, am început să înțeleg de ce vor asta. Eu vreau să mă simt în siguranță în țara în care trăiesc și pentru asta voi merge la referendum să votez împotriva modificării cu dedicație a legilor din țara mea, doar pentru a-i scăpa pe o serie de infractori. Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne apărăm prin votul pe care trebuie să-l dăm în 26 mai.”

Un recidivist periculos, condamnat în România și în Grecia

Pe 17 noiembrie 2018, în timp ce aștepta liftul, Denisa Sava a fost atacată de Nicolae Drăgoi, un recidivist eliberat înainte de termen, în calitate de beneficiar al recursului compensatoriu. Imaginile cu agresiunea au fost surprinse de o cameră de filmat amplasată în scara blocului.

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =