Caută
Close this search box.

Filmul primelor ore petrecute după gratii. Condițiile și drepturile lui Liviu Dragnea, la Rahova

Imediat după ce a ajuns în penitenciar, luni seară, Liviu Dragnea a fost suspus unor proceduri tehnice.

Astfel, a fost percheziționat corporal în amănunt, i s-au inventariat toate bunurile pe care le-a avut cu el, de la ceas, până la portofel, iar apoi a fost dus într-o celulă din secția a II-a, unde va petrece următoarele 21 de zile de carantină.

Ce ce întâmplă în zilele de carantină

Liviu Dragnea va fi supus unor controale medicale, iar un medic stabilește și consemnează în fișa care va fi atașată dosarului său de deținut ce activități poate să facă, dacă trebuie să urmeze vreun tratament medical, dacă are vreo interdicție în ceea ce privește drepturile de muncă.

După ce se termină perioada de carantină, Liviu Dragnea va fi prezentat în fața unei comisii conduse de un judecător delegat, care îi va stabili regimul de detenție, care poate să fie deschis, semideschis sau închis.

Potrivit legii, persoanele care execută pedepse cuprinse între 3 și 13 ani, așa cum este cazul lui Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni, regimul este unul închis, însă acea comisie ia în calcul toate datele din dosarul său și ar putea să stabilească un alt regim.

Ce condiții are Liviu Dragnea la Rahova

Dragnea va avea un statut special, pentru că a făcut parte din categoria demnitarilor și asta înseamnă că Liviu Dragnea nu va face închisoare alături de deținuți periculoși și nici nu se va întâlni cu aceștia în închisoare. El va avea niște trasee special trasate în incinta pușcăriei, va sta împreună cu deținuți de aceeași categorie.

Surse din cadrul sistemului susțin că, deocamdată, în secția în care se află Liviu Dragnea mai este deținut Radu Mazăre.

După ce i se va stabili regimul de detenție, Liviu Dragnea poate desfășura activități sportive, activități culturale și poate munci.

Liviu Dragnea a depus deja cererea pentru cele 5 vizite la care are dreptul și pentru pachetul de 10 kilograme, la care se mai pot adăuga 6 kilograme de fructe și legume.

Avocatul lui Liviu Dragnea poate să vină ori de câte ori dorește.

Liviu Dragnea, prima noapte în închisoare

Luni spre marți, Liviu Dragnea şi-a petrecut prima noapte la penitenciarul Rahova, după ce instanța supremă l-a condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

El a ajuns acolo luni după-amiază, după o diversiune ca în filmele poliţiste, cu o mașină momeală, cu geamuri fumurii.

Dragnea s-a uitat la televizor, dar a ratat cina, însă, spun surse din interior, cel mai probabil a venit cu mâncare de acasă.

Marți dimineață a intrat în programul de evaluare medicală și psihologică şi va fi în carantină pentru o perioadă de 21 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri