Caută
Close this search box.

Foşti diplomaţi turci au fost torturați și abuzați sexual cu bastoanele poliției

erdogan

Foști diplomați turi arestați sub acuzația de terorism susțin că au fost torturați și de asemenea abuzați sexual cu bastoanele poliției, se arată într-un raport al baroului din Ankara.

Potrivit raportului, foștii diplomați au fost supuși unor acte de tortură, precum hărțuiri sexuale, amenințarea cu violul, încătușare cu mâinile la spate, bătăi violente, lovituri până la pierderea cunoștinței și forțarea de a se dezbrăca complet.

Mandatele de arestare au fost date săptămâna trecut pentru 249 de angajați ai ministerului de externe. Potrivit raportului, s-a susținut că unii dintre cei reținuți au fost expuși unor acte de tortură sistematică în sediul poliției din Ankara, astfel încât să semneze o cerere prin care să devină informatori.

Pe de altă parte, poliția din Ankara a respins aceste acuzații într-o declarație de presă și a informat că 130 de avocați i-au văzut pe suspecți de 545 de ori.

Numărul exact al celor reținuți nu este cunoscut, dat fiind un ordin care a secretizat acest lucru. Se crede că numărul celor reținuți depășește 100, pe lângă cei care au fost arestați sau care s-au predat din 20 mai încoace.

Toate femeile, cu excepția uneia, au fost eliberate. Acuzațiile de tortură în perioada de detenție au ieșit la suprfață duminică, după ce femeile au fost eliberate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri