Caută
Close this search box.

FOTO. Gianina 24. Frumusețea și magia geniului românesc

Gianina, la 24 de ani.

Frumusețea, forța și magia geniului românesc.

Canotoarele Gianina Beleaga și Ionela Cozmiuc sunt singurii campioni mondiali de seniori (senioare), în 2018, ai României.

Mai sunt și în TOP 10 cele mai valoroase canotoare ale Lumii în acest moment.

De fapt, sunt duble campioane mondiale de senioare, în doi ani consecutivi, 2017 și 2018. Unicat în sportul românesc și printre puținele din lume.

 

La mulți ani fericiți, Gianina Beleaga ! Îți mulțumim pentru tot, bucurie și mândrie a României și a sufletelor noastre, încărcate mereu de tine!
Ce aș putea să-i mai spun Gianinei, decât ceea ce i-am scris pe propria ei pagină, cu prea sărace cuvinte față de sinceritatea și emoția gândului ? La mulți ani senini și frumoși, Gianina, cu tot binele și soarele din Lume, pentru Omul Minunat, Bun, Frumos și Puternic care ai fost, ești și vei rămâne mereu! Avem nevoie de tine, de geniul și puterea ta și ale Ionelei !

Așadar, GIANINA ELENA BELEAGĂ s-a născut pe 21 mai 1995, la Gura Humorului, județul Suceava.
A obținut rezultate remarcabile încă din perioada junioratului, când a devenit dublă campioană mondială la opt plus unu (8+). în 2012 (Plovdiv) și 2013 (Trakai), precum și campioană europeană tot în 2013 (Minsk). Apoi a trecut în barca de dublu vâsle categoria ușoară (LW2x), cu care a cucerit și cucerește în continuare cele mai strălucitoare medalii.

Astfel, în proba amintită, GIANINA ELENA BELEAGĂ (CSA Steaua București) a fost vicecampioană europeană de senioare în 2015 (Poznan), apoi a obținut argintul la Cupa Mondială de la Lucerna, calificându-se pentru Jocurile Olimpice de la Rio (2016).
În 2017, împreună cu colega sa Ionela Livia Cozmiuc (Lehaci) a devenit campioană mondială de tineret (Plovdiv) și – performanța anului – campioană mondială de senioare, la Sarasota-Bradenton, SUA.
În noiembrie 2017, a fost inclusă în Programul „Samurai 2020” de asistență specială a sportivilor cu potențial de a cuceri medalii la cea de a XXXII-a ediție a JO de vară de la Tokyo 2020.
În 2018 a repetat performanța deosebită de la Sarasota, cucerind pentru a doua oară consecutiv aurul mondial la dublu vâsle categorie ușoară, la Plovdiv, Bulgaria și fiind – în consecință – campioană mondială en-titre.
Este sportivul numărul 1, în 2018, al CSA Steaua București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri