Celebrul investitor miliardar George Soros a dezvăluit că are o participaţie de 3% la GAM Holding, o companie elveţiană care administrează mai multe zeci de miliarde de euro şi care şi-a pierdut două treimi din valoare din cauza unui scandal provocat de tranzacţiile unui fost trader, scrie Bloomberg.

Soros şi-a câştigat faima şi miliardele pariind contra Băncii Angliei în anul 1992.  Intrarea lui Soros la GAM a ridicat preţul acţiunilor companiei cu până la 20% pe bursa de la Zurich.

Scandalul, izbucnit anul trecut din cauza traderului vedetă Tim Haywood, a provocat ieşiri de capital de 28 de miliarde de dolari din GAM Holding, iar hemoragia nu s-a terminat.

O anchetă internă a GAM a descoperit Haywood nu a verificat suficient anumite investiţii, a încheiat doar cu semnătura sa contracte care necesitau două semnături şi a încălcat regulile companiei privind darurile şi divertismentul.

GAM a fost una din principalele surse de finanţare ale magnatului indian Sanjeev Gupta, care controlează Liberty House, compania care cumpără Sidex Galaţi. GAM, cu o valoare de piaţă de 723 milioane de dolari, face din nou eforturi pentru a găsi un cumpărător, după ce încercările anterioare s-au soldat cu eşecuri.

24 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =