Gigantul nipon Panasonic a anunțat că încetează colaborarea cu Huawei conformându-se restricțiilor SUA, aducând o nouă lovitură companiei chineze de telecomunicații, relatează BBC.

Săptămâna trecută, SUA au pus Huawei pe o listă de companii cu care firmele americane nu pot comercializa decât dacă au o licență. Interdicția se aplică mărfurilor care au 25% sau mai mult din materiale originare din SUA, potrivit rapoartelor. Restricțiile marchează o escaladare a eforturilor SUA de a bloca Huawei, despre care se spune că reprezintă un risc de securitate.

„Panasonic a anunțat printr-o notificare internă că ar trebui să suspende tranzacțiile cu Huawei și cu cele 68 de filiale ale sale care au fost interzise de guvernul SUA”, a afirmat compania într-o declarație.

Săptămâna trecută, administrația Trump a adăugat Huawei – cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume – la „lista de entități”, care interzice companiei să achiziționeze tehnologie de la firmele americane fără aprobarea guvernului. Fondatorul firmei, Ren Zhengfei, a minimizat impactul restricțiilor SUA asupra Huawei, dar semnele precoce sugerează că impactul ar putea fi semnificativ. Google a interzis Huawei de la unele actualizări ale sistemului de operare Android, ceea ce înseamnă că noile modele de smartphone-uri Huawei au pierdut accesul la unele aplicații Google.

Softbank și KDDI din Japonia au declarat că nu vor mai vinde noile telefoane Huawei pentru moment. Iar proiectantul de chip-uri ARM, cu sediul în Marea Britanie, a spus personalului că trebuie să suspende colaborarea cu Huawei, potrivit documentelor interne obținute de BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =