Caută
Close this search box.

Huawei pierde colaborări importante. Panasonic „suspendă tranzacțiile” cu gigantul chinez de telecomunicații

Gigantul nipon Panasonic a anunțat că încetează colaborarea cu Huawei conformându-se restricțiilor SUA, aducând o nouă lovitură companiei chineze de telecomunicații, relatează BBC.

Săptămâna trecută, SUA au pus Huawei pe o listă de companii cu care firmele americane nu pot comercializa decât dacă au o licență. Interdicția se aplică mărfurilor care au 25% sau mai mult din materiale originare din SUA, potrivit rapoartelor. Restricțiile marchează o escaladare a eforturilor SUA de a bloca Huawei, despre care se spune că reprezintă un risc de securitate.

„Panasonic a anunțat printr-o notificare internă că ar trebui să suspende tranzacțiile cu Huawei și cu cele 68 de filiale ale sale care au fost interzise de guvernul SUA”, a afirmat compania într-o declarație.

Săptămâna trecută, administrația Trump a adăugat Huawei – cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume – la „lista de entități”, care interzice companiei să achiziționeze tehnologie de la firmele americane fără aprobarea guvernului. Fondatorul firmei, Ren Zhengfei, a minimizat impactul restricțiilor SUA asupra Huawei, dar semnele precoce sugerează că impactul ar putea fi semnificativ. Google a interzis Huawei de la unele actualizări ale sistemului de operare Android, ceea ce înseamnă că noile modele de smartphone-uri Huawei au pierdut accesul la unele aplicații Google.

Softbank și KDDI din Japonia au declarat că nu vor mai vinde noile telefoane Huawei pentru moment. Iar proiectantul de chip-uri ARM, cu sediul în Marea Britanie, a spus personalului că trebuie să suspende colaborarea cu Huawei, potrivit documentelor interne obținute de BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri