Caută
Close this search box.

Impasul Brexit pare să nu mai aibă sfârșit: Discuțiile dintre conservatori și laburiști se încheie fără nici o înțelegere

Negocierile Brexit dintre conservatori și laburiști sunt pe cale să se încheie fără un acord, relatează BBC.

Theresa May și Jeremy Corbyn vor trece acum într-o a doua fază cu scopul de a conveni asupra unui proces de votare parlamentară menit să găsească un consens. Aceasta vine după ce May a promis că va stabili un calendar pentru părăsirea Downing Street după următorul vot Brexit din iunie. Ex-secretarul de externe, Boris Johnson, a declarat că va rămâne în fruntea conservatorilor în alegerile care vor urma.

Marea Britanie urma să părăsească UE pe 29 martie, dar termenul a fost împins până la 31 octombrie, după ce deputații au respins de trei ori acordul propus de May – acordul de retragere negociat cu UE. Acest lucru a determinat încercările de a găsi o modalitate de a pune capăt impasului prin discuții între Partidul Laburist și conservatori. În cadrul reuniunii de marți a cabinetului, unii parlamentari de frunte a laburiștilor au cerut oprirea imediată a discuțiilor, ridicând întrebări dacă Corbyn ar putea obține aprobarea de la partidul său pentru orice tranzacție.

Angajatorii de negocieri au căutat o uniune vamală permanentă și cuprinzătoare cu UE după Brexit, ceea ce înseamnă că nu vor exista taxe interne pe mărfurile vândute între Marea Britanie și restul blocului. Dar mulți deputați care susțin Brexit vor dori ca Marea Britanie să negocieze propriile sale tranzacții comerciale cu alte țări din întreaga lume, ceea ce ar fi imposibil în cazul unei uniuni vamale în vigoare. Perspectiva compromiterii unor astfel de probleme în discuțiile purtate de prim-ministru cu laburiștii a provocat furie în partidul parlamentar conservator. May a intrat sub o presiune tot mai mare pentru a părăsi Downing Street în această vară, cu Brexit blocat și rezultate slabe pentru conservatori în recentele alegeri locale din Anglia. Ea va încerca din nou să câștige sprijinul deputaților în săptămâna care începe la 3 iunie, când Parlamentul votează pentru prima dată Legea privind acordul de retragere din UE – legislația necesară pentru punerea în aplicare a acordului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri