20 mai este o zi extrem de fierbinte din punct de vedere politic. E ziua decisivă pentru Liviu Dragnea, cea în care Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să se pronunțe în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, dosar în care liderul PSD riscă închisoarea. Tot pe 20 mai este adus în țară și fostul primar Radu Mazăre, condamnat în dosarul Polaris.

Procesul lui Liviu Dragnea ar atârna de două sesizări la CCR

Procesul lui Liviu Dragnea ar putea fi încheiat mâine, 20 mai, conform jurnaliștilor de la Fanatik, asta dacă nu cumva judecătorii vor admite excepția de neconstituționalitate în urma apelării CCR de către Florin Iordache. Tot pe 20 mai, judecătorii de la CCR trebuie să se pronunțe cu privire la lipsa completurilor de trei judecători specializați în fapte de corupție. Conform celor mai multe opnii, inclusiv surselor din justiție, procesul ar urma să fie din nou amânat după 26 mai, data alegerilor europarlamentare.

Dacă sesizarea lui Iordache va fi admisă, atunci procesul acestuia s-ar putea prelungi până la toamnă. Tot luni, aceiași judecători trebuie să dea un verdict la sesizarea celor de la PNL. PNL a cerut CCR să lămurească dacă prevederile Regulamentului Camerei Deputaților referitoare la delegarea atribuților președintelui către vicepreședinți.

Tot pe 20 mai vine Mazăre în România, teoretic. Fratele lui nu merge la aeroport

Dacă judecătorii de la Curte vor admite sesizarea PNL, atunci în mod natural sesizarea lui Iordache va fi automat anulată. Acestea sunt câteva din evenimentele cruciale care vor avea loc luni, 20 mai, pe lângă marele show pe care îl va presupune aterizarea pe tărâm românesc a lui Radu Mazăre. Acesta a fost extrădat în weekend din Madagascar și va veni cu o cursă cu escală la Paris, de la Antananarivo.

Fratele lui Mazăre, în schimb, pune sub semnul întrebării aducerea în țară a fostului primar. “Nu, nu o să merg la aeroport, eu zic să nu ne grăbim, stați să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport. În Madagascar, există o legislație internă adaptată la legislația internațională care spune că extrădările care se fac, așa cum ați văzut și în cazul Ghiță sau Udrea, se fac în urma deciziei unui judecător, unei decizii definitive.

La ora actuală, extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple”, a declarat acesta la Antena 3. (foto national.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here