Caută
Close this search box.

India este în așteptarea ciclonului Fani: 780 000 de persoane au fost evacuate

Aproape 800.000 de persoane din zonele de coastă ale Indiei au fost evacuate înainte de sosirea unor vânturi de până la 200 de kilometri pe oră, au declarat joi oficialii, informează AFP.

Serviciul meteorologic indian a declarat că furtuna extremă a ciclonului Fani se așteaptă să ajungă pe coastă vineri după-amiază în apropierea orașului Puri.

Un oficial al departamentului de relief a declarat pentru AFP că 780.000 de persoane au fost mutate în locuri mai sigure peste noapte din cel puțin 13 districte din statul Odisha care vor suporta greutatea ciclonului puternic. „Mai mulți oameni sunt mutați în locuri mai sigure”, a declarat un oficial din cadrul departamentului pentru AFP. Aproape 1000 de adăposturi în școli și clădiri guvernamentale au fost înființate pentru a găzdui mai mult de un milion de persoane.

Joi, furtuna, despre care rapoartele au declarat că ar fi cea mai mare care a lovit India de Est în aproape două decenii, „fierbea” în Golful Bengal la aproximativ 450 de kilometri de mare și se deplasează spre vest. Ciclonul este de așteptat să loveascu cu vânturi de 180-190 km/h, cu rafale de până la 200 km / h, și echivalează cu rezistența unui uragan de categoria 3 – 4. Va fi a patra astfel de furtună care va lovi coasta de est a țării în trei decenii.

Furtunile lovesc în mod regulat estul și sud-estul Indiei între aprilie și decembrie. În 2017, ciclonul Ockhi a lăsat aproape 250 de morți și mai mult de 600 de persoane dispărute în statele Tamil Nadu și Kerala. Statul Odisha a trebuit să evacueze circa 300.000 de oameni în octombrie anul trecut, când districtele sale de coastă au fost afectate de ciclonul Titli, cu vânturi de până la 150 de kilometri pe oră și ploi abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri