Sfârşit de săptămână foarte tensionat la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza. Sute de proiectile şi rachete au fost trase de ambele părţi. 4 palestineni şi un israelian au murit, transmite Agerpres.

Violențele vin după o lună de calm relativ pe fondul unui armistițiu încheiat între cele două părți în Egipt.

Premierul și în același timp ministru al Apărării Beniamin Netanyahu a avut astăzi o reuniune de urgență a consiliului de securitate. Asta după ce în acest weekend au avut loc cel mai intens schimb de focuri între Israel și Gaza din ultimii ani.

Decizia vine după ce în ultimele 24 de ore a plouat cu proiectile de o parte și alta.

Militanții Hamas au tras înspre Israel peste 400 de proiectile. Armata israeliană a răspuns cu 200 de rachete care au distrus mai multe clădiri folosite de militanți.

Într-o cladire se află și sediul agenției de presă turce. Președintele Erdogan a condamnat ceea ce a numit terorismul israelian.

4 palestinieni au murit, inclusiv o femeie și fiica de doar 14 luni. Oficialii israelinei spun că cele două au fost de fapt victimele unei rachete Hamas care nu și-a atins ținta.

Azi dimineață și un bărbat israelian a murit din cauza rănilor suferite după ce o rachetă Hamas i-a lovit locuința din Ashkelon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here