Caută
Close this search box.

Italian bănuit la Cluj de comiterea unei tentative de tâlhărie în bancă

Poliţiştii din Cluj au depistat un italian de 54 de ani, suspectat că ar fi comis o tentativă de jaf într-o bancă din municipiul Cluj-Napoca, în vara anului trecut. Bărbatul este cercetat şi în Italia pentru două fapte de tâlhărie, comise în 2011, fiind emis pe numele său un mandat european de arestare. Suspectul a fost ridicat dintr-un imobil din Floreşti, fiind reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Cluj.

”În urma unor investigaţii complexe, bărbatul bănuit de comiterea unei tentative de tâlhărie calificată la o unitate bancară a fost identificat şi depistat de către poliţiştii clujeni. Conform probatoriului administrat, la data de 21 iunie 2018, un bărbat cu faţa acoperită şi înarmat cu un pistol a intrat într-o unitate bancară de pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a solicitat bani personalului băncii. În pofida ameninţărilor, bărbatul nu a reuşit să sustragă bani şi a părăsit în grabă incinta băncii”, a transmis, vineri, IPJ Cluj.

Sursa citată precizează că, de la momentul înregistrării acestui incident şi până în prezent, poliţişti de la diferite structuri ale inspectoratului au întreprins numeroase activităţi investigative pentru soluţionarea cazului.

”Astfel, în urma investigaţiilor complexe efectuate, poliţiştii au reuşit să identifice un cetăţean italian, în vârstă de 54 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma colaborării cu autorităţile italiene, pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Italia, care îl căutau pe bărbat după comiterea a două fapte de tâlhărie în localitatea Livorno, în anul 2011”, a mai transmis IPJ Cluj.

Potrivit poliţiştilor, în 14 mai, bărbatul a fost depistat pe raza localităţii Floreşti.

”În imobilul în care locuia bărbatul, poliţiştii au găsit şi ridicat obiecte vestimentare care interesează cauza, un pistol tip Airsoft, un dispozitiv cu electroşocuri. Ieri, în baza probelor administrate, faţă de bărbat a fost pusă în mişcare acţiunea penală, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul penal”, a mai transmis IPJ Cluj.

Suspectul este reţinut în baza mandatului european de arestare pus în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri