Caută
Close this search box.

Juncker şi Iohannis s-au întrecut în glume la întâlnirea de la Sibiu cu tineri din întreaga Europă

Juncker Sibiu

Jean Claude Juncker a fost pus pe glume la dezbaterea cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene. Nici Klaus Iohannis nu a fost mai prejos, dându-i replici spumoase preşedintelui Comisiei Europene, spre deliciul publicului, care i-a aplaudat furtunos.

Jean Claude Juncker: „Apropo, de ce vorbim în engleză? Toată lumea înţelege engleza, dar nimeni nu înţelege Anglia. Îmi voi încheia mandatul pe 1 noiembrie, anul acesta. De fapt, la miezul nopţii, 31 octombrie, britanicii ar trebui să plece. Pe 31 octombrie o să vorbesc cu Theresa May şi o să îi spun: eu plec la miezul nopţii, deci vă rog să vă grăbiţi!”. (…)

Klaus Iohannis: „Personal, nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană, trebuie să fiu sincer în legătură cu această chestiune”.

Summitul de la Sibiu: Oaspeţii, întâmpinaţi cu muzică populară şi mâncare tradiţională românească

Jean Claude Juncker: „Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în România”.

Klaus Iohannis: „Bine atunci, suntem doi în această situaţie”.

Jean Claude Juncker a reuşit să glumească chiar şi pe seama declinului demografic, potrivit digi24.

Jean Claude Juncker: „Faptul că societăţile noastre îmbătrânesc este o problemă. Este de datoria statelor membre să vină cu politici care să îi facă pe oameni să-şi crească populaţia. Comisia nu este responsabilă de libido-ul continentului”.

Summitul de la Sibiu. Iohannis: Românii vor o justiţie dreaptă, dar sunt politicieni care îşi doresc altceva

Jean Claude Juncker a dezvăluit că era o dorinţă a sa să viziteze Sibiul, prilej cu care a strecurat o teorie interesantă, care a făcut deliciul tinerilor prezenţi la dezbatere.

Jean Claude Juncker: „Mereu mi-am dorit să vizitez Sibiul pentru că şi trebuie să ştiţi asta: este propaganda germană că aceasta regiune şi Sibiul au fost descoperite de saxoni. Nu, nu, au fost luxemburghezi!”

Klaus Iohannis: „Luxemburg şi Sibiu au o istorie veche, aproape de 1000 de ani, mulţi dintre cei cu denumirea de saşi sau saşii transilvăneni au venit din zona unde la vremea respectivă a fost Marele Ducat al Luxemburgului şi în secolul XIX s-a descoperit această istorie comună în baza dialectului care se aseamănă şi azi.

Dar mult mai impotantă este legătura care s-a creat în 2007 când Sibiu şi Luxemburg au fost capitale culturale europene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri