Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, un pro-european convins, arată cu degetul: PSD umblă prin țară cu un discurs abject

klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Timișoara, că în ultima vreme aude „un discurs politic abject”, întrucât „umblă unii prin țară și spun că problemele noastre vin de la Bruxelles”.

Am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, nu, un discurs eurofob. Și faptul că acest discurs a fost transformat într-un mesaj de campanie de partidul de guvernământ din România mi se pare rejectabil„, a Iohannis, citat de Ziare.com.

Acum doi ani am fost la un summit informal, cam cum a fost cel de la Sibiu, la Bratislava, oraș frumos și ăla. Și după summit un grup de jurnaliști au început să interogheze. Întrebarea pentru mine a fost cum văd viitorul Europei.

Am spus că sunt pro-european declarat și convins. Am rămas foarte surprins că această afirmație a fost remarcată de foarte multă lume și mi-am pus întrebarea de ce este un lucru interesant ca un lider european spune asta. Mi se părea că trebuie să fie un lucru normal.

Acest lucru nu mi-a plăcut, recunosc, și am profitat de pe urma interesului crescut cu ocazia președinției Consiliului UE și am decis să scriu o carte, o carte despre Europa„, a declarat Klaus Iohannis, vineri seara, la Timișoara, unde și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri