Caută
Close this search box.

LIVE Piața Victoriei: Miting PNL de prezentare a candidaților la alegerile europarlamentare. Klaus Iohannis, aclamat de peste 50.000 de participanți

A început mitingul Partidului Național Liberal, organizat în Piața Victoriei din București. A fost prezentat, în premieră, noul imn al PNL: „Noi toţi vrem uniţi într-o ţară, să iubim ce avem, să iubim ce suntem”.

În jurul orei 12, la miting a ajuns Klaus Iohannis, unde a fost aclamat de miile de participanți.

Peste 50.000 de simpatizanți PNL se afă în Piața Victoriei.

Klaus Iohannis: Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare şi avem un referendum, dar înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot. Daţi-mi voie să apreciez întreaga echipă care e în spatele meu, cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidaţi. Şi ştiţi ce? Eu personal sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi. (…) În această piață ați demonstrat, am am demonstrat împotriva OUG 13.

PSD de la început a fost interesat doar de oamenii lor. Nu este interesat de români și România, PSD este interesat să-i fie bine lui Dragnea. Avem o explicație simplă pentru ce a făcut și face PSD, de la început nu au vrut să dezvolte România. Ceva îi interesează și la asta lucrează de doi ani și jumătate: să îngenuncheze justiția. Numai la asta au lucrat.

Așa ceva nu se poate. Știți care este problema? Dacă pierdem justiția, pierdem tot: pierdem economia, pierdem bunăstarea românilor și cineva va plăti la sfârșit. Nu ei, pentru toate acestea vor plăti românii. Această catastrofă pesedistă se va simți și în buzunarul tău, și în buzunarul tău. Vă chem, eu președintele României, la vot la referendum.

Ludovic Orban, președinte PNL: Revoluţia nu s-a încheiat (…) Oameni buni, am imensa bucurie de a vă anunța că alături de noi este cel care stă ca un stejar în calea furtunilor pornite de ciuma roșie,  cel cu care vom construi o Românie puternică, a oamenilor cinstiți, cel alături de care să spuneți DA la referendum, președintele Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan, candidat: România nu e a lui Dragnea. A venit vremea dreptății. A venit vremea să eliberăm România de neobolșevicii lui Dragnea. Aproape 60.000 de oameni, astăzi, în Piața Victoriei din București. Am ales un loc cheie pentru democrația europeană, pentru rezistența românească din ultimii doi ani și jumătate, care a primit numele după ce un premier liberal și un rege al României au câștigat Războiul de Independență și i-au dat acest nume: Piața Victoriei. 

Raluca Turcan, primvicepreședinte PNL: Un vot usturător cu DA la referendum va fi o moţiune de cenzură populară care va putea şi în Parlament să schimbe Guvernul şi să scape ţara de Liviu Dragnea. De doi ani şi jumătate, România a fost acapartă de infractori şi de avocaţii corupţilor. Odată cu albirea dosarului de corupţie al lui Liviu Dragnea, printre noi au ajuns criminali, pedofili, violatori. Au pus în pericol siguranţa fiecăruia dintre noi numai pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie.

Cristian Bușoi, candidat europarlamentare: 26 mai trebuie să fie începutul sfârșitului pentru PSD și începutul unei guvernări responsabile pentru această țară. UE nu este perfectă, dar dă bani României pentru dezvoltare și dă românilor libertatea de a trăi și a munci oriunde pe acest minunat continent.

Florin Cîțu, PNL: Pe 26 mai, PNL trimite o echipă cu adevărat europeană, cu scopul de a arăta că România este o țară care se îndreaptă spre vest, nu spre Rusia. Este doar primul pas. În decembrie 2020 trebuie să încheiem acest drum, să facem România liberală pentru copiii noștri.

Robert Sigartău, coordonator campanie: Aceste alegeri nu sunt simple alegeri europarlamentare. E semnificativ ce se va întâmpla. Vor influența toate alegerile care urmează de acum încolo.

Președintele Klaus Iohannis participă sâmbătă la mitingul organizat de PNL în Piața Victoriei din Capitală, unde va susține un discurs despre referendumul pe justiție pe care l-a convocat pentru ziua de 26 mai.

Liberalii și-au propus să adune în jur de 50 000 de persoane la mitingul din centrul Bucureștiului

Listă de candidați PNL:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar
10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.

Gabriela Firea a declarat marți seară că a aprobat, în calitate de primar general, mitingurile electorale care vor avea loc în această lună în Capitală, printre care și evenimentul liberal de sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri