Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, despre USR-PLUS: Nu poţi să laşi PSD să dea foc la ţară, pentru că nu vrei să te erodezi la guvernare

ludovic orban

Ludovic Orban afirmă că un partid care depune o moţiune de cenzură trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării, făcând referire la Alianţa 2020 USR-PLUS, care şi-a exprimat intenţia de a susţine un guvern de dreapta, dar fără să facă parte din el.

„Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară numai că, din calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare. Aici e problema, să îi opreşti pe ăştia să nu facă praf ţara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, consideră liderul PNL.

„Evident că orice partid trebuie să îşi asume răspunderea guvernării dacă va fi posibil, dacă se creează un context în care se poate genera o majoritate parlamentară”, a spus Ludovic Orban, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Întrebat de ce nu îşi asumă cei la USR guvernarea, el a afirmat că probabil este un calcul.

„Decizia noastră este foarte clară. În Biroul Executiv am hotărât că vom depune moţiunea de cenzură, începem negocierile, evident, în primă fază cu partenerii din opoziţie şi ulterior cu toate grupurile parlamentare, evident mai puţin PSD, şi cu toţi parlamentarii individual pe care putem să îi convingem să voteze moţiunea de cenzură.

Iar în ceea ce priveşte asumarea răspunderii guvernării, păi un partid care depune o moţiune de cenzură, în momentul în care vrea să dea jos un guvern, trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. E un lucru elementar.(…)

Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară numai din calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez. Aici e problema, să îi opreşti pe ăştia să nu facă praf ţara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, a adăugat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Preşedintele PNL a criticat la postul B1TV momentul în care Dan Barna, la Antena 3, a declarat că Alianţa 2020 USR-PLUS vrea candidat propriu la prezidenţiale:

„Ei au anunţat că vor să-şi depună candidat la Preşedinţie şi dacă vor, asta e, e democraţie. Pot să candideze, nu îi putem împiedica să-şi depună candidat la Preşedinţie. Ceea ce nu mi-a plăcut e că ei au făcut chestiunea într-un moment total nepotrivit.

Votul din 26 mai a fost un vot de revoltă, a fost o prezenţă de 50 % la alegerile europarlamentare şi de aproape 45% la referendum, o prezenţă uriaşă care a arătat clar că oamenii vor o schimbare (…)

Orban: Dacă deţii o funcţie publică, nu aştepţi ca toată lumea să-ţi pupe ghiulul

Când sunt mai mulţi oameni care te votează, cu atât trebuie să fii mai atent, cu atât trebuie să fii mai responsabil, pentru că oamenii care te votează au speranţă în tine şi-ţi încredinţează, cum să spun, speranţele într-o viaţă mai bună şi ţi le pun pe umerii tăi.

Asta trebuie să te facă mai responsabil, nu să te apuci să sari în sus de bucurie, să declanşezi nişte spectacole festive pentru un succes relativ.

Adevărata realizare a oricărei formaţiuni sau oricărui om politic este să schimbe felul în care se face politică în România.

Stilul în care s-a făcut – mai ales de PSD, dar şi de alţii – politică în România, cu tupeu, cu aroganţă, considerând că o dată ce ai ajuns să deţii o funcţie publică, toată lumea trebuie să vină şi să îţi pupe ghiulul”, a mai spus Orban.

„Am văzut că preocuparea lor, în ziua în care referendumul convocat de preşedinte a fost adoptat cu un vot zdrobitor – care a arătat faptul că preşedintele a convocat un referendum dând posibilitatea românilor să arate clar întregii Europe că societatea românească este o societate corectă, cinstită, că românii vor să fie conduşi de oameni cinstiţi, de oameni corecţi, de oameni competenţi – tu să vii să îţi anunţi candidat la prezidenţiale sau să revendici intenţia de a avea candidat la prezidenţiale, îmbătat de un succes relativ”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri