Caută
Close this search box.

Mai marii PSD au decis: O femeie i-a luat locul lui Liviu Dragnea în fruntea Camerei Deputaților!

Dragnea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat numele înlocuitoarei lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al Camerei Deputaților. Variantele înaintate până acum s-au dovedit a fi piste false.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că s-a stabilit desemnarea lui Carmen Mihălcescu drept preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, fiind trimise la Comisia juridică solicitări privind încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea precum şi a celui de preşedinte al Camerei. Liderul PSD Vrancea Marian Oprişan a declarat mrţi, după şedinţa conducerii PSD, că alegerile le-a pierdut PSDragnea şi că acum e un alt PSD. El a prcizat că discuţia despre justiţie în PSD a încetat.”Alegerile le-a pierdut PSDragnea, acum e un alt PSD”, a afirmat Oprişan. El a spus că social- democraţii au înţeles mesajul transmis de alegători la alegrile europarlamentare, înclusv de diaspora, faţă de care „PSD a greşit”. Oprişan a precizat că de acum PSD va fi orientat către problemele cetăţenilor.Premierul Viorica Dăncilă a precizat, marţi, la sosirea la Parlament pentru şedinţele PSD, că va face declaraţii la final pentru că nu este adepta ca preşedintele partidului să ia singur deciziile şi a respins soluţia alegerilor anticipate. Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că Liviu Dragnea a fost condamnat printr-o decizie politică şi că nu vrea să vadă colegi care se delimitează de el. Ştefănescu a mai spus că este necesară organizarea rapidă a unui congres al partidului. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD a pierdut alegerile din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea, că partidul nu trebuie să cedeze guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020 şi că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea.

„Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare. Nu sunt adepta ca decizia să fie luată doar de preşedintele partidului”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă alegerile anticipate reprezintă o variantă, Viorica Dăncilă a replicat: „Nu, nu este o variantă”.

Viorica Dăncilă nu a făcut alte declaraţii.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD a pierdut alegerile din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea, că partidul nu trebuie să cedeze guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020 şi că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea.

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, Oprişan a declarat: „Ştiţi cum e. Politicienii au o carieră şi au un parcurs. Eu zic că în principiu în raniţa fiecărui soldat poate să stea bastonul de mareşal. (…) Nu putem discuta despre acest lucru în acest moment. Nu vorbim acuma despre alegeri prezidenţiale”.

„Au fost alegeri europarlamentare în România şi populaţia ţării a decis aşa cum ştiţi, deci situaţia e împărţită, dar mandatul primit de PSD în 2016 pentru guvernare ţine 4 ani. Când vor fi alegeri parlamentare, în 2020, atunci o să avem altă situaţie. Alegeri anticipate este exclus pentru că pe mecanismul constituţional românesc este aproape imposibilă declanşarea unei asemenea acţiuni”, a mai declarat Oprişan.

Întrebat cine ar trebui să ia locul lui Liviu Dragnea, Oprişan a răspuns: „Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar şi la congres”.

El a spus că e prematur să spună dacă îşi va depune candidatura la congres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri