Caută
Close this search box.

Meleșcanu a trimis la Cotroceni propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior

george maior

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, a trimis, miercuri, la Cotroceni propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la dl ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la preşedinţie propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Analiza noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de domnul Maior”, a declarat Teodor Meleşcanu, miercuri la Antena 3.

Mingea se află acum la președintele Klaus Iohannis, care decide dacă Maior va părăsi funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

George Maior a fost audiat în Comisia de Control SRI în anul 2018, cu privire la protocoalele secrete încheiate de Serviciul Secret de Informaţii în perioada în care a condus această instituţie, dar şi cu privire la relaţia pe care o avea acum Horia Georgescu şi cum a influenţat, prin SRI, dosarele pe integritate.

Maior a fost numit ambasador al României în SUA în iunie 2015. Anterior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006. Până la acea dată, a fost senator PSD şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri