Caută
Close this search box.

Meleşcanu îşi cere scuze faţă de românii din Diaspora şi cere anchetă

castellon-vot-diaspora

Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, luni, faţă de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunţat că a dispus o anchetă în ţările unde au existat astfel de probleme la secţiile de votare.

Româncă din Munchen a stat 5 ore la coadă, dar nu a putut vota: Pe drum am plâns. Şi acum mi-e ruşine

„Doresc să-mi exprim regretul şi să cer scuze tuturor românilor din Diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare.

PNL depune plângere penală împotriva lui Teodor Meleșcanu pentru votul din diaspora

În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, a transmis Teodor Meleşcanu, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Ministrul a adăugat că a solicitat elaborarea în regim de urgenţă a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, „pentru identificarea de soluţii concrete şi propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor Diasporei”.

Reacţia lui Teodor Meleşcanu vine după ce, duminică, la mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma s-au format cozi interminabile, mii de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot.

Votul românilor în presa internațională

Cozi uriaşe au fost şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg. Mulţi dintre românii din Diaspora au fost umiliţi, unii dintre ei plecând acasă fără să poată vota.

Un răspuns

  1. Marsh in pm de porc batran securist, ciumat rosu! Ancheta PENALA trebuie deschisa imptriva ta care ai obstructionat dreptul cetatenilor din diaspora la vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri