Caută
Close this search box.

Meleșcanu, ministrul de externe: Numărul de secții de votare necesare în străinătate a fost stabilit de ambasade

Teodor Meleșcanu

Ministerul român de Externe a cerut prelungirea orei de vot pentru diaspora, lucru care nu a fost acceptat spune Meleșcanu.

Prezență record la vot în țară dar și în diaspora. În numeroase capitale din Europa mii de români au așteptat chiar și 9 ore la cozi imense unii dintre ei fără să poată vota. Cele mai mari cozi s-au inregistrat la secţiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Belgia.

Unii dintre ei au reusit sa voteze si dupa ora 21. Este exemplul consulatului de la Munchen unde românii care așteptau la coadă au putut vota putea să voteze până la ultimul după o măsură specială a poliției germane. Oamenii au fost înconjurați cu un gard pentru a se consideră că se aflp pe terioriul consulatului și prin urmare se respectă legea electorală românească.

La polul opus la Haga, circa 200 de oameni care așteptau să voteze la Ambasada României au fost dispersați cu forța, după intervenția forțelor speciale ale Poliției olandeze, la solicitarea oficialilor români, după cum spun români care au participat la incident.

La Digi24 Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu se scuză spunand că au fost deschise un număr record de secții în comparație cu alegerile anterioare dar lucrurile au fost mai dificile datorită unei prezente la vot peste cea estimata de 30%.

Un răspuns

  1. Asa este dl. Senileanu, tu ai vrut sa faci bine dar statul paralel te-a sabotat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri