Caută
Close this search box.

Mihaela Triculescu, șefa ANAF, intră la evaluări

mihaela triculescu

Activitatea ANAF și a președintelui Mihaela Triculescu va fi evaluată în prima jumătate a anului, în contextul primei rectificări bugetare, programată pentru finalul lunii iulie, în prezent activitatea instituției nu este mulțumitoare, a declarat vineri ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

În presă au apărut informații legate de o posibilă demitere a președintelui ANAF.

„Sarcina pe care o are orice șef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis-a-vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulțumit, nu am să spun altfel decât este situația reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbați. Are obligația ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanțe. Pe lângă cele 21 de procente din PIB pe care trebuie să le colecteze, obligația ANAF este de 30%, să vină cu măsuri mai eficiente de colectare. Oficial când am făcut bugetul era 28%, dar obligația era să vină cu măsuri mai eficiente pentru a crește la 30%. Știu că nu este simplu, dar România are nevoie de bani pentru a face și mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”, a spus ministrul.

Cine este Mihaela Triculescu, șefa ANAF

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul ANAF, Mihaela Triculescu are 43 de ani şi a absolvit, în anul 1998 Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea din Craiova.

Şi-a încheiat studiile de licenţă cu o lucrare despre „Economie şi Gestiunea Producţiei Agroalimentare”. În perioada 2006 -2008 a făcut, la aceeaşi facultate, un master în „Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor”.

A lucrat timp de 3 ani, între 1999 şi 2002, ca economist pentru firma SC Getrans Suma 2-3 Impex SRL din Craiova. În perioada 2002 – 2011, Triculescu a fost director economic pentru o altă companie din Craiova, SC Rophill Com SRL, firmă la care s-a întors în perioada 2012 –2016.

În perioada 2011 – 2012, ea a fost director adjunct la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj. Din 2016 până în prezent, Mihaela Trisculescu este practician în insolvenţă.

Mihaela Triculescu a participat, în 2015, la proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri