Caută
Close this search box.

Mike Pompeo îşi amână vizita în Groenlanda

mike pompeo

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi-a amânat o vizită în Groenlanda unde urma să îşi încheie turneul diplomatic prin Europa, „afaceri urgente” necesitând prezenţa sa în Statele Unite, a anunţat guvernul acestui teritoriu autonom danez, relatează AFP.

Marţi, Mike Pompeo a mers la Bagdad după ce şi-a anulat în ultimul moment o vizită la Berlin din cauza unor „probeleme urgente” de rezolvat.

„Vizita sa este amânată”, a declarat un responsabil al diplomaţiei groenlandeze, Kenneth Hoegh.

„Afaceri urgente au făcut necesară prezenţa secretarului de stat la Washington”, a subliniat la rândul său într-un comunicat guvernul Groenlandei, Naalakkersuisut .

Departamentul de Stat american nu a confirmat această schimbare de program.

Şeful diplomaţiei SUA s-a aflat miercuri la Londra şi urma să îşi încheie turneul diplomatic prin Europa, demarat luni în Finlanda cu o reuniune ministerială a Consiliului Arctic, în Groenlanda, unde investiţiile chineze îngrijorează Washingtonul.

În programul său era prevăzută o escală în capitala acestui teritoriu, Nuuk, apoi o vizită la Kangerlussuaq, în vestul Groenlandei, pentru a se întâlni cu trupele Gărzii naţionale aeriene, desfăşurate în insulă pentru a ajuta la cercetările asupra schimbărilor climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri