Caută
Close this search box.

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute de la bănci noi sume mari de bani

psd

Ministerul Finanţelor va organiza în această săptămână licitaţii pentru titluri de stat în valoare totală de 1,3 miliarde lei şi 250 milioane de euro, în cadrul unor emisiuni de obligaţiuni cu scadenţe cuprinse între un an şi 10 ani.

Astfel, ministerul va plasa luni o emisiune de obligaţiuni de 500 milioane lei, cu scadenţa peste 3,3 ani, miercuri două emisiuni cu valoare totală de 250 milioane euro, cu scadenţe la 4,6 ani respectiv 1,8 ani, iar joi alte două emisiuni de câte 400 milioane lei, cu scandeţa la un an, respectiv 9,8 ani.

În aprilie, Ministerul Finanţelor Publice a plasat obligaţiuni de aproape 3,2 miliarde lei, mai puţin decât suma stabilită iniţial, de 3,6 miliarde lei.

Suma totală planificată pentru luna mai se ridică la 3,2 miliarde lei şi 250 milioane euro, plus 480 milioane lei în oferte necompetitive.

Ministerul Finanţelor a anunţat că, în con­textul implementării planului anual de fi­nan­ţare a deficitului bugetar şi de refinanţare a datoriei publice, pentru perioada 2019 – 2020 are în vedere emiterea de euro­obli­gaţiuni în valoare de aproximativ 8,25 mld. euro (echivalent), din care 3 mld. euro au fost deja emise în data de 03 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri