Caută
Close this search box.

Ministrul Apelor și Pădurilor anunță reorganizarea gărzilor forestiere

dna-ul pădurilor

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunțat, sâmbătă, că se lucrează la o ordonanță de urgență privind descentralizarea gărzii forestiere, iar inspectorii de la cele nouă gărzi regionale vor fi mutați în teritoriu.

Ioan Deneş a spus sâmbătă, într-o conferință de presă la Bistrița, că se pregăteşte o ordonanță de urgență pentru descentralizarea gărzii forestiere şi că în fiecare judet se vor înființa gărzi forestiere, fără personalitate juridică, iar inspectorii de la cele nouă gărzi regionale vor fi mutați în teritoriu, transmite Mediafax.

„Lucrăm la promovarea unei ordonanțe privind reglementarea activității Departamentului Păduri din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor și a gărzilor forestiere. Astfel, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București se organizează și funcționează, în cadrul gărzilor forestiere teritoriale, gărzi forestiere județene, fără personalitate juridică. Se realizează astfel o descentralizare a activității gărzilor forestiere și se duce decizia către județe, cât mai aproape de contribuabil și cât mai aproape de zonele împădurite. Prin această descentralizare inspectorii din structurile centrale vor fi repartizați în județe, iar structura centrală va avea rol de coordonare a structurilor județene”, a declarat Ioan Deneş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri