Caută
Close this search box.

Ministrul american al Justiţiei refuză să participe la o audiere privind Raportul Mueller

bill barr

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a anunţat că nu se va prezenta azi la o audiere parlamentară privind modul în care a gestionat raportul de anchetă asupra ingerinţelor ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând să se întrevadă o dispută aprigă cu democraţii, în Congres, relatează AFP.

Ministrul a refuzat de asemenea să predea Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor o versiune necenzurată a raportului procurorului Robert Mueller, a anunţat preşedintele democrat al acesteia, Jerry Nadler, ameninţând că îi va trimite o somaţie să se prezinte la audieri dacă negocierile se vor încheia fără rezultat în următoarele zile.

Bill Barr a fost audiat de o comisie a Senatului pe aceeaşi temă „timp de peste cinci ore”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei.

Senatul se află sub controlul republicanilor, iar democraţii sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Jerry Nadler a introdus condiţii „inedite şi inutile” în derularea audierii prevăzute joi în Cameră, la care ministrul se prezenta „de bunăvoie”, a afirmat purtătoarea de cuvânt. Este vorba în special de a permite asistenţilor parlamentari, pe lângă congresmeni, să îi adreseze întrebări ministrului.

„Ministrul rămâne dispus să răspundă direct la întrebările membrilor” comisiei „în legătură cu raportul”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Bill Barr „încearcă să şantajeze comisia pentru ca aceasta să nu facă tot ce credem că este mai bine pentru a obţine informaţiile de care avem nevoie”, şi-a exprimat indignarea Jerry Nadler în faţa presei. „Nu putem permite administraţiei (Trump) să dicteze Congresului cum să funcţioneze”, a mai spus responsabilul democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri