Guvernul pregătește în perioada următoare o serie de măsuri ce vizează în mod special mediul de afaceri. Totul, în urma amnistiei fiscale care este de așteptat să se producă în luna mai a acestui an, TAMAN ÎN PRAG DE ALEGERI EUROPARLAMENTARE (26 mai). Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Doamna premier și cu toții din Guvern vom prezenta un pachet pentru mediul de afaceri, unde este și această măsură pentru companiile cu capital privat și de stat” , a declarat Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă la Hunedoara. Totodată, acesta a adaugat că respectiva amnistie fiscalăîși propune să vină în sprijinul companiilor private, acordându-le o șansă în plus. Doamne, de-ar fi alegeri în fiecare an!

Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem în atenție la Guvern. Eu îmi doresc foarte mult ca în luna mai să venim cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă printre altele și această măsură de restructurare financiară. Pe noi ne interesează să dăm o șansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susținute de către stat pe diverse căi. Comisia Europeană spune foarte clar că este ajutor de stat ilegal și trebuie să îl recuperezi. Există riscul ca peste un an, doi, cinci aceste companii să poată fi închise și atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, trebuie să acționăm în acest fel și anume: luăm o companie de stat și ștergem penalitățile, dobânzile dar rămâne principalul pentru a nu avea probleme cu Uniunea Europeană” , a mai spus ministrul.

32 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =